Madens karakter | Eksempler | Mulige vine |
Lette retter, ikke særlig krydret | Milde salater, lette grøntsager, kogt fisk, kogt kalvekød, fjerkræ | (Halv)tørre hvidvine, gerne Classic vine, fx Riesling, Silvaner og Weiss- & Grauburgunder |
Let & krydret | Sammenkogte retter med svine- og kalvekød, svampe, fuglevildt | (Halv)tørre hvidvine, gerne Classic vine, fx Riesling, Silvaner og Weiss- & Grauburgunder samt lette rødvine som Trollinger, Portugieser og Schwarzriesling |
Smagfyldt og lettere | Muslinger, rejer o.l., laks, saftig kalve-, svine- eller lammesteg, cremet, mild ost | Saftige (halvtørre) hvide kvalitetsvine og Spätlesen, modne Riesling Auslesen, bløde og milde rosé- og rødvine som Portugieser og Spätburgunder |
Smagfyldt og krydret | Postejer, stegt frisk, oksefilet og -steak, vildt med kraftige saucer, grillmad | Kraftige (halv)tørre hvide og røde kvalitetsvine, Spätlesen og Auslesen (Selection), Weiss- & Grauburgunder, Spätburgunder, Lemberger, Dornfelder. |
Krydret og cremet | kraftige blåskimmeloste | Modne, ædelsøde Spät- og Auslesen... men prøv først og fremmes en portvin. |
Inspireret af DWI.
Opdateret den 16. maj 2004
.