Mad & vin - match

Madens karakter Eksempler Mulige vine
Lette retter, ikke særlig krydret Milde salater, lette grøntsager, kogt fisk, kogt kalvekød, fjerkræ (Halv)tørre hvidvine, gerne Classic vine, fx Riesling, Silvaner og Weiss- & Grauburgunder
Let & krydret Sammenkogte retter med svine- og kalvekød, svampe, fuglevildt (Halv)tørre hvidvine, gerne Classic vine, fx Riesling, Silvaner og Weiss- & Grauburgunder samt lette rødvine som Trollinger, Portugieser og Schwarzriesling
Smagfyldt og lettere Muslinger, rejer o.l., laks, saftig kalve-, svine- eller lammesteg, cremet, mild ost Saftige (halvtørre) hvide kvalitetsvine og Spätlesen, modne Riesling Auslesen, bløde og milde rosé- og rødvine som Portugieser og Spätburgunder
Smagfyldt og krydret Postejer, stegt frisk, oksefilet og -steak, vildt med kraftige saucer, grillmad Kraftige (halv)tørre hvide og røde kvalitetsvine, Spätlesen og Auslesen (Selection), Weiss- & Grauburgunder, Spätburgunder, Lemberger, Dornfelder.
Krydret og cremet kraftige blåskimmeloste Modne, ædelsøde Spät- og Auslesen... men prøv først og fremmes en portvin.

 

Inspireret af DWI.
Opdateret den 16. maj 2004 .