Lübeck

Salzspeicher

Holstentor

Lübeck er indbegrebet af det, amerikanerne kommer for at opleve i Europa - det gamle Europa: solidt, tradionelt, smuk og fyldt med historie. Lübeck var Hansens dronning, hovedbyen i det forbund af byer, der fra ca. år 1100 til 1500 - indtil opdagelsen af Amerika ændrede verdens handelsstrømme - var verdens største magtfaktor - et forbund af frie byer, regeret af købmænd, der kontrollerede verdenshandelen.

Lübecks gamle bydel ligger på en ø, dannet af floden Trave. Øen er ikke større, end at man i løbet af en dag kan nå at se det meste af byen, og overalt hvor man ser hen, vil man se imponerende bygningsværker, der bevidner fordums rigdom - husk at lægge nakken tilbage og nyde tårne, udhæng og uskæringer. 

Seværdigheder

Følgende kan i særlig høj grad anbefales:

  • Holstentor & Stadttor - de to imponerende byporte

  • Marienkirche - blot et af de mange flotte kirker

  • Petrikirche - udstillingsbygningen er bestemt et besøg værd, men under alle omstændigheder er det fra udsigstplatformen, at man har den bedste udsigt over hele Lübeck

  • Kunsthalle Sct. Annen & Sct. Annen Museum - det oprindelige museum indeholder et af Tysklands største samlinger af religiøs kunst: altartavler, figurer m.v. Den nybyggede kunsthalle er arkitektonisk minimalisme og viser skiftende udstillinger.

  • Wullenwever - byens bedste restaurant, kan varmt anbefales: mad af meget høj standart og dertil et imponerende vinkort med fornuftige priser.

Mere om Lübeck

ADAC Guiden Schleswig-Holstein indeholder på 10 sider de vigtigste oplysninger om Lübeck.
Links: Luebeck.de, Hanse.org

 

Stadttor

opdateret den 19. februar 2006