Tyskland er hjemsted for en lang række kulinariske museer. Museer, der har sat kogebøger, chokolade, te, krydderier og salt i centrum. De bedste af disse museer præsenteres i det følgende (er stadig under udarbejdelse).
Deutsches Kochbuchmuseum, Dortmund
|
Schokoladenmuseum,
Köln
I hjertet af Köln ligger Tysklands sødeste museum - Imhoff-Stollwerk-Museum, der præsenterer 3.000 års chokolade og kakaohistorie, planter og produktionsmetoder. Besøgets højdepunkt er chokoladespringvandet, der ikke kun er dekorativ!
|
Deutsches
Salzmuseum, Lüneburg
Fint museum i den gamle og flotte Hanseby Lüneburg, der præsenterer saltudvindingens historie, handel med salt med udgangspunkt i saltproduktionen i Lüneburg. Meget anskueligt, men museet trænger dog til en modernisering. (Besøgt sommer 2005) |
Currywurst Museum, Berlin
Åbner 2006 i Berlin. |
Teemuseum, NordenI Ostfriesland findes Europas eneste temuseum. |