Takket være varmen:Årgang 2003 har stort potentialeEnkelte vinproducenter har allerede anmeldt nye rekorder
med sødmegrader på mere end 302 grader Oechsle.
Men mens disse druer sandsynligvis vil ende i vine, der ikke er til at betale
for almindelige mennesker, så betyder den varme og lange sommer i det hele
taget, at vi kan vente vine af meget høj kvalitet. Tyskvin.dk anbefalerFra tyskvin.dk vil vi dog anbefale at slå koldt vand i blodet. For det første er det vel i grunden for tidligt at sige noget om kvaliteten og det er endda muligt, at varmen har øget sukkerindholdet i druerne, men hvis det er sket på bekostning af syren, der giver vinen struktur og holdbarhed, er det bestemt ikke nogen fordel. For det andet er mængderne af tysk vin stadig meget store og det vil bestemt blive muligt at få de vine, man ønsker - også fordi man i Tyskland (heldigvis) ikke sælger vinene en primeur. |
OpdateringVinbladet Vinum skriver, at de høje temperaturer i 2003 har betydet, at Rieslingvine mod normalt 7-10g syre pr. liter kun indeholder 5g - og tilsvarende for andre vine. Det har medført, at EU har tilladt, at der til vinen kan tilsættes vinsyre - op til 4g pr. liter. Det er så spørgsmålet, om hele årgang 2003 ikke er overvurderet?!
|
Opdateret den 01. februar 2004