Takket være varmen:

Årgang 2003 har stort potentiale

Enkelte vinproducenter har allerede anmeldt nye rekorder med sødmegrader på mere end 302 grader Oechsle. Men mens disse druer sandsynligvis vil ende i vine, der ikke er til at betale for almindelige mennesker, så betyder den varme og lange sommer i det hele taget, at vi kan vente vine af meget høj kvalitet.
Kvaliteten er ikke kun betinget af det gode vejr, men også af, at udbyttet rent faktisk forventes at ligge omkring 20-30% lavere end i gennemsnit. Det tyske vininstitut (DWI) forventer at høstmængden vil ligge på omkring 8 mio. hl. Armin Göring, direktør i DWI, forventer, at årgang 2003 bliver en af de helt store, med vine, der vil kunne nydes mange årtier frem. Han anbefaler, at interesserede ikke venter for længe med at købe vine fra den forventede superårgang 2003.

Tyskvin.dk anbefaler

Fra tyskvin.dk vil vi dog anbefale at slå koldt vand i blodet. For det første er det vel i grunden for tidligt at sige noget om kvaliteten og det er endda muligt, at varmen har øget sukkerindholdet i druerne, men hvis det er sket på bekostning af syren, der giver vinen struktur og holdbarhed, er det bestemt ikke nogen fordel. For det andet er mængderne af tysk vin stadig meget store og det vil bestemt blive muligt at få de vine, man ønsker - også fordi man i Tyskland (heldigvis) ikke sælger vinene en primeur.

Opdatering

Vinbladet Vinum skriver, at de høje temperaturer i 2003 har betydet, at Rieslingvine mod normalt 7-10g syre pr. liter kun indeholder 5g - og tilsvarende for andre vine. Det har medført, at EU har tilladt, at der til vinen kan tilsættes vinsyre - op til 4g pr. liter. Det er så spørgsmålet, om hele årgang 2003 ikke er overvurderet?!

 


Opdateret den 01. februar 2004